Για την διαμονή σας.. προτείνουμε τη Villa Lilitsa

Εστιατόριο Φτενάγια - Χάλκη

Gr En

Η παραλία

Μία πανέμορφη και πεντακάθαρη παραλία με βότσαλα και πολλούς βραχώδης κολπίσκους για όσους επιθυμούν λίγη απομόνωση.

Τα Φτενάγια είναι πίσω από το ξενοδοχείο και το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Είναι προσβάσιμα ή από το βραχώδες μονοπάτι που ξεκινάει στο εκκλησάκι ή με αυτοκίνητο από το δρόμο που περνάει κάτω από τους ανεμόμυλους του νησιού. Αν επιλέξετε να πάτε με τα πόδια θα φτάσετε στην παραλία σε 15 – 20 λεπτά.

Για όσους το επιθυμούν υπάρχει και το δημοτικό λεωφορείο με δρομολόγια από το λιμάνι προς όλους τους αξιόλογους προορισμούς του νησιού, μέσα στους οποίους συγκαταλέγονται και τα Φτενάγια. Υπάρχει επίσης και το ταξί της Χάλκης που μπορεί να σας μεταφέρει σε όποιο σημείο του νησιού θέλετε να επισκεφτείτε. Για τους πιο παραδοσιακούς και τους λάτρεις της θάλασσας υπάρχει και το θαλάσσιο ταξί που μπορεί να σας μεταφέρει σε οποιαδήποτε από τις υπέροχες παραλίες του νησιού επιθυμείτε

Τα Φτενάγια είναι οργανωμένη παραλία και προσφέρει ομπρέλες και ξαπλώστρες σε όσους επιθυμούν να προφυλαχτούν από τον ομολογουμένως καυτό ήλιο της Χάλκης. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τα καταγάλανα καθαρά νερά και την απαράμιλλης ομορφιάς θέα της θάλασσας του Αιγαίου με φόντο το νησί της Ρόδου.

Αν ποτέ βρεθείτε στη Χάλκη τον Αύγουστο, δεν πρέπει να χάσετε την ανατολή του κατακόκκινου φεγγαριού πίσω από την φιγούρα του νησιού της Ρόδου. Μία εικόνα που θα σας σαγηνεύσει και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή σας.